Pensiunea Aprilie » Obiective Turistice


» Statuia lui Decebal
Efigia se dovedeste a fi o copie fidela a chipului regelui dac Decebal si este intitulata DECEBALUS REX. Figura lui Decebal sculptata ?n stanca, este asezata la varsarea raului Mraconia in Dunare si se poate vedea de pe DN 57, care leaga Eselnita de Dubova si de asemenea, poate fi vazuta de pe Dunare. Este amplasata aici ca o replica a monumentului Tabula Traiana ce se afla la cateva sute de metri in aval, pe tarmul sarbesc al Dunarii. Sculptura este inalta de 55 m si lata de 25 m.

» Tabula Traiana
Tabula Traiana se afla pe malul sarbesc, aproape de Cazanele Mici, in dreptul fostului asezamant al satului Ogradena. Tabula este fixata in piatra si pe ea sunt reprezentati doi delfini plutind si un vultur pe cer. Figurinele si ornamentele sunt sculptate ?n relief, iar scrisul este cioplit in piatra. Tabula Traiana a fost construita de Romani, pentru a comemora obstacolele intampinate de armata romana la trecerea Dunarii in anul 101 e.n.

» Cazanele Dunarii
Cazanele Dunarii se afla la sud-vest si nord-est de localitatea Dubova, intre Valea Ogradena si Ogasul Turcului. In aceasta zona Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a Defileului Dunarii, Cazanele Mari fiind despartite de Cazanele Micide bazinetul Dubova. Prin Cazanele Dunarii se intelege portiunea de defileu cuprinsa intre gurile de varsare a raurilor Plavisevita (in sud) si Ogradena (in nord), formand o unitate geomorfologica bine individualizata.

» Manastirea Mracun
Pe soseaua Orsova - Moldova-Noua, in Valea Mraconei din apropierea comunei Ogradena Veche, este situata o veche manastire, numita "Mracuna". Vechiul lacas "sta" ascuns intr-un loc pitoresc in fata fostului drum Traian de pe malul sarbesc, unde se afla "Tabula Traiana". Dealungul anilor manastirea a fost cunoscuta sub diferite denumiri : manastirea din Valea Dunarii, manastirea din Valea Mracuna, manastirea de la Ogradena-Veche, manastirea de pe clisura dunarii, manastirea de la Orsova.

» Pestera Ponicova
Pestera Ponicova, cea mai mare din intreg defileul Dunarii (galeriile insumeaza 1660 m) poate fi accesata de pe uscat sau de pe Dunare cu barca. Este accesibila si persoanelor mai putin experimentate, echipamentul putand fi unul de circumstanta. Va recomandam galeria activa (a raului Ponicova) si pe cea arhaica (sala cu Coloane a Marelui Sarpe). Pestera Gura Ponicovei prezinta mai multe niveluri de galerii, cele inferioare fiind active. Dintre galeriile fosile, cea mai spectaculoasa este Galeria Concretionara, precum si Sala Coloanelor.Contact rapid

Telefon mobil: 0724 369 850
pensiuneaaprilie@yahoo.ro
www.pensiunea-aprilie.ro